Blog

Pendik Bilim Müzesi

Veteriner Hekim Sn.Ahmet Hamza’nın özel koleksiyonundan oluşan ve içleri doldurularak mumyalanmış çeşitli türlerdeki 650 adet hayvanın ziyaretçilerin ilgisine sunulduğu Türkiye’nin ilk ve tek Doğa Bilim Müzesini ziyarete giden çocuklarımız çok keyifli zaman geçirdiler.  

Devamını okuyun ➝

5 Yaş Gelişimi

Esin KUYUCU – 5 yaş gelişim yaşı, okul öncesi gelişim döneminde yer almaktadır.5 yaşındaki çocuk artık davranışlarında ve duygularında daha çok kontrol ve farkındalık sahibidir. Dikkat süresinin ve dikkat kalitesinin artmasıyla birlikte anlama, kavrama ve uygulama becerisi de gelişmektedir. 5 yaşındaki çocuğun, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye dair algıları artık daha açıktır. Bedensel ve Motor Gelişimi Beden koordinasyonları gelişmektedir.Önceki yaşlara göre daha iyi dengede durur ve hareketlerini daha iyi kontrol edebilir. Parmak kasları artık daha çok gelişeceğive özbakım konusunda çocuk bilinçleneceği

Devamını okuyun ➝

C Vitamini Şenliği

Renkli Yetenek Anaokullarının her iki kampüsünde yapılan C vitamini etkinliğinde portakal ve mandalinanın renkleri, tatları ve şekilleri hakkında sohbet ettik, başka hangi meyvelerde C vitamini olduğunu ve C vitaminin sağlığımız için neden önemli olduğunu konuştuk. Meyvelerimizi soyup afiyetle yedik ve “Portakal” şarkısı eşliğinde turuncu balonlarımız ile keyifle dans ettik.  

Devamını okuyun ➝
Haberler

Yerli Malları ve Tutum Haftası

12-18 Aralık haftasında Türkiye’de tüm okullarda olduğu gibi okulumuzda da Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ve bu haftanın amacı işlendi.  Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulandı. Her iki kampüsümüzde çocuklarımız market alışverişine giderek reyondaki ürünleri inceleyip “yerli” ürünleri ayırt etmeyi öğrendiler. Yerli ürünlerden satın alarak bu ürünlerin hangi bölgelerde yetiştirildiği üzerine sohbet edip okulda afiyetle yediler.  

Devamını okuyun ➝
blog

4 Yaş Dönemi Gelişimsel Dönüm Noktaları

Özge BARATA – Çocuklar dört yaşına geldiklerinde kaba motor becerileri (hareket etmek ve oynamak için kollarını ve bacaklarını kullanma) ve ince motor becerileri (el işleri ve yapbozlar üzerinde çalışma) hala gelişmektedir. Oyun zamanı giderek daha yaratıcı hale gelir ve çocukların büyümesinin önemli bir parçasını oluşturur. Her çocuk kendi hızında gelişse de yaşa özel gelişimsel dönüm noktalarını belirlemek erken müdahale sağlamak ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde daha sağlıklı sonuçlar almak adına ebeveynlere ve profesyonellere destek sağlamaktadır.  Bu doğrultuda Amerikan Pediatri Akademisi ve

Devamını okuyun ➝