Blog

Haberler

Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Şerifali ve Ataşehir şube öğretmenleri, destek ekibi ve yönetim kadrosu Cemile Sultan Korusu’nda sabah kahvaltısında buluşarak renkli bir gün geçirdiler.  

Devamını okuyun ➝
blog

3 YAŞ GELİŞİM DÖNÜM NOKTALARI

Esin KUYUCU / Gelişim becerilerini fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal gelişim alanları olarak ele alındığında görülecektir ki çocukların tipik olarak becerileri kazanıp kazanamadıklarını bilmek istenmektedir. Bu noktada her çocuğun farklı gelişim hızına sahip olabileceği unutulmamalıdır. Çocukların gelişimlerini, gelişim alanlarına göre farklılaşabilecek gelişim hızlarında değerlendirmek gerekmektedir. 3 YAŞ GELİŞİM DÖNÜM NOKTALARI 3 yaşına gelmiş çocukların bakım veren kişiye olan bağımlılıklarının azalmaya başladığını ve kendi bireysel dünyalarını yavaş yavaş keşfetmeye başladıklarını görmekteyiz. Gözetim altında kendi öz bakım becerilerinde aktif yer almak onlar için

Devamını okuyun ➝
Haberler

Renkli Yetenek Öğrencileri ‘Dinozor Müzesi’ndeydi

Renkli Yetenek Anaokulları öğrencilerinin, eğitim programı kapsamındaki gezi etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin bu defaki durağı Türkan Saylan Dinozor Müzesi oldu.   Şerifali ve Ataşehir Kampüsü öğrencilerimiz, 14-18 Kasım 2022 tarihlerinde dinozorların dünyasını keşfetmek üzere Türkan Saylan Dinozor Müzesini ziyaret ettiler ve geçmişten bugüne zamanda yolculuk yaptılar.          

Devamını okuyun ➝
Haberler

Okulumuza anlamlı Öğretmenler Günü Jesti

Renkli Yetenek Okulları olarak, bizi çok mutlu eden bir haber ile güne başladık. Bir velimizin Öğretmenler Günü nedeniyle Renkli Yetenek Okulları adına TEMA vakfına yaptığı bağış ile günümüz renklendi. Velimize bu anlamlı hediyesinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.        

Devamını okuyun ➝
Çocuklar

2 Yaş Dönemi Gelişimsel Dönüm Noktaları

Özge Barata / Renkli Yetenek Anaokulları Uzman Gelişim Psikologu Çocuklar 2 yaşına geldiğinde neredeyse her ay davranışlarında ve becerilerinde büyük değişiklikler görürüz. Çevrelerine dair farkındalıkları artar, kendi başlarına gezinmeye, yardımsız belirli şeyler yapmaya başlarlar.  Gelişmekte olan motor becerileri, sosyal beceriler, dil ve bilişsel alanlar bağımsızlıklarını kazanma yolunda bizlere her an farklı bir canlılık sergiler. Her çocuk kendi hızında gelişse de yaşa özel gelişimsel dönüm noktalarını belirlemek, erken müdahale sağlamak ve yaşamın ilerleyen dönemlerinde daha sağlıklı sonuçlar almak adına ebeveynlere ve

Devamını okuyun ➝