Sıkça Sorulan Sorular

Cevap bulamadığınız sorunuz mu var? Bize ulaşın, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

tilki

Eğitim kadromuzun tamamı, ön lisans çocuk gelişimi ve eğitimi bölümlerinden mezun olmuş, konusunda uzman ve deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Çocuk sevgisi olan, güler yüzlü, gün boyu dinamik çalışabilen, tecrübeli adaylar içerisinden denemeler yaptıktan sonra seçilir. Kurum içi eğitimlerle sürekli desteklenen öğretmenlerimiz, çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmeleri için gün boyu enerjilerinden ve neşelerinden bir şey kaybetmeden onlarla birlikte olmaktadırlar.

Yeterli ve dengeli beslenmesine, besinlerin hazırlanma, saklanma, pişirme ve sunumunda kurallara uymaya dikkat ediyoruz. Her sınıfın öğretmeni mutlaka öğrencileriyle beraber masaya oturuyor ve onlara destek oluyor. Zamanla arkadaşlarını gördükçe ve öğretmeninin yönergelerini almaya alıştıkça iştahla ilgili çözülmeler başlayabilir. Çocuğun genel yemek kültürünü tanımaya bizlerin de ihtiyacı vardır.

Çocuklarımızdan uyumak isteyenler öğle yemeğinden sonra saat 13:00 -14:30 arasında öğretmenlerinin gözetiminde uyumaktadırlar. Uyku alışkanlığı olmayan çocuklar için zorlayıcı uyku program uygulanmaz, onlar programdaki etkinliğe devam ederler.

Uyku odalarında mutlaka nöbetçi öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca kamera sistemi ile sadece yönetim tarafından izlenmektedir.

Branş derslerimiz; İngilizce, Yaratıcı Drama, Satranç, Akıl ve Zeka Oyunları, Müzik/Ritm/Orff , Sanat-Tasarım, Modern Dans, Halk Oyunları, Arkeoloji, Organik Tarım ve Kodlama’dır.

Branş derslerimiz yaş gurubuna göre değişiklik gösterebilir. Bu branş dersleri için velilerden ek ücret alınmamaktadır.

İngilizce günümüzde Dünyada en yaygın kullanılan dildir. Dünya her geçen gün daha global bir hale geldiği için, diğer ülkelerdeki insanlarla iletişim kurma yeteneği ve yine diğer ülkelerde hazırlanan materyalleri okuyabilme imkânı bir gereklilik halini almıştır. İngilizce dili İnternet üzerinden bilgiye erişme, diğer kültürleri anlama ve global bazda iş yapma olanağını sağlamaktadır. İngilizce bilmek çocuğunuza hayatta avantaj sağlayacaktır.

Her ay temalarımızı destekleyen, sinema, tiyatro, sergi, müze, doğa vb. konulu sosyal ve kültürel gezilerimiz olmaktadır.

Renkli Yetenek Anaokulunda beslenme: tam gün sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı şeklindedir. Mutfağımızda kahvaltı ve yemeklerimiz usta aşçımız tarafından günlük listemize göre hazırlanıp pişirilmektedir.

Mutfakta kullandığımız meyve suları ve  kompostolar doğal meyvelerdendir. Ayrıca pizza, börek, poğaça gibi yiyecekler okulumuz mutfağında yapılmaktadır. Salam, sucuk, sosis vb. işlenmiş yiyecekler okulumuzda tüketilmemektedir. Cips, ketçap, mayonez, asitli içecekler kullanılmamaktadır. Kullandığımız markalar velilerimizle paylaşılır.

Yangın tüpleri, yangın merdivenleri, üzeri tel ile çevrili yüksek bahçe duvarı, güvenlik tedbiri için açılan camlar ve güvenlik kamerası ile güvenliği en üst düzeyde sağlıyoruz. Öğrenci giriş – çıkışları devamlı olarak idarenin gözetimi altında olmaktadır. Okul girişimizde güvenlik personelimiz bulunmaktadır.

Okulumuz alanında uzman ve profesyonel bir servis firması ile anlaşmalıdır. Ayrıca araçta hostesimiz bulunmaktadır.

Doğum günü kutlamalarını sınıflarımız kendi içlerinde dış katılım olmadan yapıyorlar. Belirli gün ve haftaları okulumuzda kutluyoruz. Velilerimizden beklenen, kendilerine belirtilen zamanda çocuğuyla beraber hazırlıklarını yapmasıdır.

Çocuklar için yaş gruplarına uygun kitap seçimi yapılır. Eğitim programımızı ve çocukların kavram bilgisi, dikkat – bellek programını ve okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını destekleyici kitaplar seçilir. Her yayınevinin M.E.B. Okul Öncesi Eğitim Programına uygun hazırlanmış izinleri alınmış kitapları tercih edilir.

Yıl boyunca çocuklarla ilgili 5 gelişim alanına göre yapılan gözlem ve incelemeler sonucunda velilerimize rapor verilir.

2 – 6 yaş dönemi çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleri için en önemli dönemdir. Çocuklar öncelikle gelişimlerinin bir özelliği olarak sosyalleşmek, başka çocuklarla bir arada olmak ihtiyacındadırlar. Ayrıca bu yaşlarda çocuğa kendine olan özgüveninin, kendini ifade etme kabiliyetinin kazandırılması lazımdır. Kreşler ve Anaokulları çocukların paylaşma, bir arada olma, birlikte hareket edebilme ve oyun oynama ihtiyacını karşılarlar. Becerileri ve zihinsel kapasiteleri birbirine denk olan yaşıtlarıyla bir arada olmak çocukların yaşayarak öğrenmelerini sağlar ve sosyal paylaşımın öğrenilmesinde etkilidir. Bu nedenle de Anaokulu ve Kreşlerde çocukların bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimlerini ve dil gelişimlerini destekleyici programlar uygulanır. Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen bu programlar çocukların keyifle ve ilgilerini çekebilecek şekilde tatbik ettirilir.

Okulumuzda, mesaiye erken giden velilerimiz düşünülerek, sabah 07.30’da nöbetçi öğretmenimiz tarafından öğrenci kabulüne başlanır. Çalışan ve iş sebebiyle geç kalacak velilerimiz için nöbetçi öğretmenimiz gözetiminde saat 18:00’ a kadar okulda kalabilmektedir.

Okulumuzda etkinlik sınıflarımız yaş gruplarına göre ayrılır ve 19 – 20 kişiyi geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

Okulumuzda çocukların rahatça oynayabilecekleri çeşitli oyuncaklarla dizayn edilmiş oyun odası, top havuzu ve spor aletlerimizin, tırmanma ve zıplama malzemelerinin bulunduğu serbest zaman salonumuz bulunmakta, ayrıca bahçemizde oynayabilecekleri oyun parkı ve kum havuzu yer almaktadır. Öğretmenlerin nezaretinde müsait hava şartlarında bahçemizde değişik etkinlikler yapma ve parkta oynama imkanı bulunmaktadır. Yine öğretmenlerimiz nezaretinde müsait hava şartlarında bahçemizde bulunan çim alanda lezzetli ikindi kahvaltılarını ve bazı sanatsal etkinliklerini yapabilmektedirler.

Ayda 2 kez okul dışı gezi planlanmaktadır. Web sitemizin “Duyurular” bölümünde önceden duyurduğumuz bu geziler Eğitim amaçlı çevre gezileri, sinema, çocuk tiyatrosu,doğa gezisi ve piknik gibi faaliyetlerdir. Sizlerden yazılı izin alınarak öğrencinin katılımı sağlanan bu geziler Sınıf Öğretmenleri ve Yardımcı Öğretmenler gözetiminde yapılmaktadır.

Okullarımızda Rehberlik Bölümü bulunmaktadır. Öğrencilerimiz oryantasyon başlangıcı itibariyle okul psikologlarımız tarafından takip edilir ve ailelere yılda 2 kere bireysel olmak üzere geri bildiriminde bulunurlar. Yıl içerisinde talep edildiğinde randevu alarak okul psikologlarımızla görüşebilirsiniz.

Kayıt sürecini oluşturduktan sonra oryantasyon planlaması yapılır. Öncelikle sizlere 1 saatlik (öğretmen – öğrenci birebir olacak şekilde) başlangıç randevusu verilir. Ardından, saatler kademeli olarak arttırılır ve öğrencimiz gruba dahil edilir. Süreçte okul psikoloğu her günü gözlemler ve kayıt altına alır.