Atölye ve Branşlarımız
ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ
Anaokulu Robotik Kodlama Atölyemizde geleceğin dili “kodlama”nın temellerini öğreniriz. Kodlama yeni bir okuryazarlık kültürüdür. Dijital çağda doğan çocukların dijital makinelere uyum sağlamaları bir önceki nesle göre daha kolaydır. Çocuklara erken yaşta kodlama ve programlama eğitimi verildiğinde; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme becerileri kazanırlar.
Erken çocuklukta kodlama eğitimi çocuklara, Türkçe, matematik gibi alanlarda ve günlük hayatta karşılaştıkları problemlerde, olaylar arasında ilişki kurup daha kısa sürede anlama ve sorunu çözebilme becerilerini kazandırır. Aritmetik okuryazarlık çocukların geleceğine değer katar.
AHŞAP VE TASARIM ATÖLYESİ
Anaokulu Ahşap Atölyemizde çocuklarımızın öncelikle ahşabın öyküsünü bilmesini, onu hissetmesini, koklamasını ve onunla empati kurmasını isteriz. Doğanın insanlara bereketiyle sunduğu güzellikleri fark edecek bir öyküyle atölyemizi başlatırız. Kullandığımız ahşapların artık kesilme durumuna gelmiş kurumuş yaşlı ağaçlardan olduğunu anlatmakta doğa bilinci oluşturmanın önemli bir kısmıdır. Sırasıyla zımparalama, yontma, desen verme, delme, montaj ve boyama aşamalarımızda ahşaba can verdiğimizi düşünerek sanatsal bir bakış açısı kazanmayı önemseriz.
EBRU ATÖLYESİ
Anaokulu Ebru Atölyemizde renklerin büyüsü ve buluşmasıyla nasıl bir güzellik ortaya koyduğunu çocuklarımızın gözlemlemesi ve kendi tasarımlarını kağıda dökmesini sağlarız. Bu sayede deneyimleyerek renklerin uyumunu öğrenirken; küçük kas gelişimimizi de desteklemiş oluruz.
KİL-ÇAMUR ATÖLYESİ
Çocuklarımızın toprağa dokunmasını, toprağın bereketini hissetmesini ve tüm sanatların ham maddesinin toprak olduğunu hissetmesi bizler için önemlidir. Anaokulu Kil-Çamur Atölyemizde çocuklarımızın özgün biçimlendirme çalışmalarına ortam oluştururuz. Yine kas becerilerimizi desteklerken, doğadaki tüm güzelliklerin bizler için bir oyun aracı olduğu kazanımının da çocuklarımızda yer edinmesini isteriz. Plastik oyuncaklar yerine toprağa çamura kuma dokunan ve kirlenmenin mutluluğuyla içten gülümseyen çocuklar gerçek çocukluk yaşarlar.
SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ
Farklı desen ve motiflerle kalıplara döktüğümüz seramikleri kurutup beklerken merak duygumuz ve sabır hissimiz gelişir. Sonrasında onları kendi renklerimizle donatmak da en zevk aldığımız atölyelerimizdendir. Anaokulu seramik boyama atölyemizdeki ürünlerimiz kimi zaman ev kapı girişimizde, kimi zaman balkonlarımızda, kimi zaman anneanne ve babaannelerimizin evlerinin en kıymetli köşesinde kendine yer bulur.
KUMAŞ BOYAMA ATÖLYESİ
Farklı dokuları ve yüzeyleri sanatla buluşturmak, hangi yüzeyi nasıl bir sürtünme ile boyamayı öğrenmek ve tüm yüzeylerde farklı boyaları kullanmak sanatta uzmanlaşmanın temelini oluşturur. Kendi tasarladığımız tişört, bez çanta, önlük, şapka vb. malzemelerimizi boyayarak kendi hayatımızda kullanmak doğru tüketimi ve naylondan çok bez kullanımını önemsememiz gerektiğini kavramamızı destekler.
MUTFAK SANATLARI ATÖLYESİ
Şerifali Anaokulu ve Ümraniye Anaokulu Kampüslerimizdeki gastronomi atölyelerimizde çocuklarımızın yaşaö becerileri eğitimini ve evde yardım bilinci kazanmasını mutfak eğitimlerimizle sağlarız. Aynı zamanda doğal, dengeli ve doğru beslenme kazanımlarımızı da edindiğimiz atölyemizde kendi reçellerimizi, domates soslarımızı, meyve pürelerimizi, içeceklerimizi, pizzalarımızı, ekmeklerimizi, aşurelerimizi ve daha nice lezzetli gıdalarımızı kendimiz hazırlar sonrasında afiyetle yeriz.
KUKLA ATÖLYESİ
Malzemelerimiz tamamsa haydi başlayalım çocuklar diye bir seslenme ile başlar kukla aktivitelerimiz ve sonrasında tüm çocuklarımızın kendi kuklalarına can verdiği ve seslendirdiği harika bir drama ortamına dönüşür öğrenme merkezlerimiz. Hayal dünyamızda kimi zaman bir arkadaşımızı, kimi zaman bir çizgi film kahramanımızı, kimi zaman ailemizin bir ferdini kukla ile temsil ederiz. Onu konuştururken de drama, hitabet ve seslendirme becerilerimizin yanı sıra özgüvenimizi de beslemiş oluruz.
ASTRONOMİ VE UZAY ATÖLYESİ
İstikbal göklerdedir! diyen atamızın izinde çocuklarımızın bakış açılarını ve hayallerini sınırsız kılmak adına uzay araştırmalarımızı önemseriz. Basit roket yapımı, gökyüzü gözlemleri, uçan araçlar tasarlama, yapay uzay ortamlarında araştırma yapma vb etkinliklerle geleceğin uzay araştırmacılarının temelini atıyoruz.
KUMDAN MÜHENDİSLİK ATÖLYESİ
Planlanmış kum alanlarımızda çocuklarımızın belli bir probleme karşı takım çalışmasıyla mühendislik zekasını birleştirdikleri anaokulu atölyemizdir. Malzemelerimiz tamamen doğadan ve bu mühendislik içinde fiziğin tüm alanlarını düşünerek sorgulayarak öğrenme ve pekiştirme var. O zaman baretlerimizi takalım ve başlayalım. Mesela köprü inşa etmeye ne dersiniz çocuklar?
RENKLİ MUCİTLER ATÖLYESİ
Başımıza icat çıkarma diyen bir nesil vardı bilirsiniz. Biz Renkli Yetenek Kampüslerimizde çocuklarımıza başımıza icat çıkarın diyoruz. Etrafta gördükleri her şeyle bir şey icat edecek bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz. Mesela kırık bir bisiklet, bir tencere kulbu yada kapağı, ahşap parçaları ve plastik borular bir değirmen yapmamız için yeterli midir?
SANAT VE TASARIM ATÖLYESİ
Her çocuk bir yetenek, her yetenek bir renktir! Bakış açımızla çocuklarımızın özgür renkleriyle donattığımız sanat atölyelerimizde çocuklarımızın sanatın özgün ruhunu kazanmasını önemseriz. Kendi tasarımlarını ortaya koyan çocuklarımızın ürünleriyle belirli dönemlerde sergiler açar bu sunumları çocuklarımızın yapmasına olanak sağlarız.
ORFF SCHULWERK MÜZİK-RİTİM ATÖLYESİ
ORFF atölyemizde çocuklarımızın gelişim aşamaları göz önüne alınarak onların gerçek deneyimleri üzerine temellenen müziği, deneyerek öğrenme yaklaşımı söz konusudur. Oyunlaştırılmış müzik ritim etkinliklerimizde kendi vücudunu kullanan çocuklarımız müziği bedeniyle eşleştirmeyi ve senkron hareket etmeyi öğrenir. Orff etkinliklerimiz çocuklarımız içlerinde var olan yaratıcı bakış açılarının ortaya çıkmasına ortam hazırlar, doğaçlama olanağı oluşturur. Keşfetme, deneme ve yaparak yaşayarak öğrenme keyfi sunar. Drama ile birleştirilmiş müzik etkinlikleri ile hayal gücümüz gelişir.
YARATICI DRAMA VE TİYATRO
Yaratıcı Drama atölyelerimizde anaokulu çağı çocuklarımızın sosyal hayatla empati kurarak ilişki kurmasını ve belli durumlardaki davranış yaklaşımlarını rol yapma tekniğiyle içselleştirmesini önemseriz. Toplum önünde kendini doğru ifade edebilme, özgüvenli konuşabilme, kendiyle barışık olma, empati, hoşgörü ve grup uyumu kazanımlarımızı da destekleyen drama atölyelerimizde duygu yönetimini aşama aşama güçlendiririz.
ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN PROFESYONELCE KURGULADIĞIMIZ DİĞER BRANŞ VE ATÖLYELERİMİZ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.
- Mental Aritmetik ile Matematik Atölyesi
- Jimnastik ile Hareket Eğitimi
- Halk Oyunları
- Modern Dans
- Çocuk Sinema Okulu
- Satranç
- STEAM Atölyesi
- Arkeoloji Atölyesi
- Zooloji (Hayvan Bilimi) Atölyesi
- Organik Tarım
- Çocukça Felsefe
- Oyuncak Fabrikası
- Liderlik ve Hitabet Becerisi Eğitimi